Hlavní obsah

Štybar v Hasseltu letos poprvé porazil šampiona Alberta a vyhrál

HASSELT

Cyklokrosař Zdeněk Štybar poprvé v sezoně uspěl v souboji s přesilou belgických rivalů a vyhrál závod v Hasseltu. Třiadvacetiletý český reprezentant zvítězil v těsném finiši před pěticí domácích jezdců. Druhý dojel Kevin Pauwels a třetí skončil mistr světa Belgičan Niels Albert, s nímž Štybar letos zatím jen prohrával.

Foto: Petr Horník, Právo

Cyklokrosař Zdeněk Štybar

Článek

Český vicemistr světa si díky premiérovému vítězství v zahraničí v této sezoně polepšil v průběžném pořadí seriálu Gazet van Antwerpen Trofee na třetí místo. Na vedoucího Alberta ztrácí jen čtyři body.

"Mám obrovskou radost, že se mi konečně povedlo vyhrát," řekl po dojezdu vlámsky člen belgického týmu Fidea. V úvodu sezony triumfoval dvakrát v Českém poháru, ale na mezinárodní scéně dosud sbíral "jen" umístění na stupních vítězů, aniž by vystoupil na úplný vrchol.

"Dneska z nás mohl vyhrát kdokoli," komentoval vyrovnaný souboj v cílové rovince, do níž najel jako první. "Ta rovinka není dlouhá, proto jsem se rozhodl jít dopředu. Byl jsem rád, že to bylo do cíle kousek, protože Pauwels mě dotahoval," uvedl Štybar k duelu se stájovým kolegou.

V teplém počasí kolem 16 stupňů Celsia udával dlouho tempo Albert, ale snaha setřást soupeře mu tentokrát nevyšla. "Až třetí? Není to tak špatné a zítra se jede další závod. Snažil jsem se a riskoval, ale nepovedlo se," uvedl třiadvacetiletý Belgičan před nedělní Superprestige v Hamme-Zogge.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články