Hlavní obsah

Cyklokrosař Štybar vyhrál závod Superprestige v Hamme-Zogge

Český cyklokrosař Zdeněk Štybar dnes vyhrál čtvrtý závod série Superprestige v belgickém Hamme-Zogge. Dvojnásobný vicemistr světa si tak připsal druhé vítězství během víkendu, v sobotu zaznamenal svůj první triumf na mezinárodní scéně v sezoně v Hasseltu.

Článek

Třiadvacetiletý Štybar stejně jako v sobotu uspěl v závěrečném spurtu vědoucí skupiny, poté co téměř celé poslední kolo táhl své tři belgické kolegy z úniku. Krátce před koncem ještě v terénu nejlepšího českého cyklokrosaře předstihl domácí Sven Nijs, nicméně Štybar se na silnici dostal opět do vedení a cílem projel s rukama nad hlavou jako první.

"Byl to prostě snový víkend. Po vítězství v GVA Trophy v Hasseltu jsem další výhru opravdu nečekal," řekl belgické televizi Štybar, jenž do soboty sbíral v této sezoně na mezinárodní scéně "pouze" druhá a třetí místa.

"Cítil jsem se dnes dobře. Ušetřil jsem si síly na poslední kolo a znovu jsem udeřil. Dnes to s týmem pořádně oslavíme na útraty našeho manažera," dodal člen belgické stáje Fidea.

Třetí pozici obsadil Klaas Vantornout před mistrem světa a suverénem úvodu sezony Nielsem Albertem. Ten neudržel drtivé Štybarovo tempo v posledním kole, z vedoucí skupiny odpadl a skončil čtvrtý.

Ztratil tak vedení v seriálu Superprestige, v němž se před něj se stejným ziskem 56 bodů dostal Nijs. Štybar je třetí o pouhý bod za belgickým duem.

Spolu se Štybarem narušil hegemonii domácích jezdců v elitní desítce ještě Radomír Šimůnek, jenž byl sedmý. Petr Dlask obsadil 16. příčku.

Reklama