Hlavní obsah

Machačová porazila obhájkyni Neumanovou a má druhý český titul

Mladá Boleslav

Jarmila Machačová vyhrála na mistrovství České republiky v silniční cyklistice v Mladé Boleslavi závod žen s hromadným startem a získala svůj druhý domácí titul. Poprvé se radovala před dvěma lety v Plzni, navíc má i dvě česká zlata z časovky (2008 a 2012). Zkušená závodnice nechala daleko za sebou obhájkyni titulu Terezu Neumanovou, bronz si vyjela Nikola Bajgerová.

Foto: Sport.cz

Cyklistka Jarmila Machačová.

Článek

"Mistrovství republiky je jen jedno za rok. Letos se ani nevědělo, jestli vůbec nějaké bude. Navíc těch závodů je málo... Jezdit v tom mistrovském dresu je určitě pocta a nepodaří se to každý rok, takže mám strašně velkou radost," řekla ČTK čtyřiatřicetiletá vítězka.

Všestranná Machačová, mistryně světa v bodovacím závodu na dráze z roku 2013, odjela soupeřkám přibližně po dvou třetinách závodu na 86 kilometrů. Na Neumanovou najela přes dvě minuty. Třetí Bajgerová, která je týmovou kolegyní Machačové z pražské Dukly, skončila těsně třetí. Stupně vítězů tentokrát unikly Nikole Noskové. Vítězka čtvrteční časovky skončila čtvrtá, pátá byla Tereza Korvasová.

"Závod se rozhodoval v těch osmi okruzích po půlce závodu. My jsme pořád měly někoho z týmu vepředu. Nejelo se mi úplně nejlépe. Pak začala od nás útočit Terka Korvasová, ale potom se to sjelo, zkusila jsem nastoupit a ten povedený únik zrovna vyšel na mě," popsala Machačová.

Juniorky bojovaly o medaile na stejně dlouhé trati a nejlépe se s jejími nástrahami vypořádala Tereza Obořilová. V závěru těsně porazila Kristýnu Zemanovou, bronz získala Aneta Lochmanová.

Mistrovství ČR v silniční cyklistice v Plzni
Závody s hromadným startem:
Ženy (86 km):
1. Machačová (Dukla Praha) 2:23:51,
2. Neumanová (Česká spořitelna-Accolade) -2:08,
3. Bajgerová (Dukla Praha) -2:09,
4. Nosková (Équipe Paule Ka) -2:13,
5. Korvasová (Dukla Praha) -2:14,
6. Hájková (BePink) -2:37.
Juniorky (86 km):
1. Obořilová (GT opportunity Brno) 2:27:32,
2. Zemanová (Ivar CS - Author Team) -3,
3. Lochmanová (Tufo Pardus Prostějov) -7:07.

Reklama