Hlavní obsah

Tragické následky hororového pádu: 130 stehů v obličeji, v ústech zůstal jediný zub

Nizozemský cyklista Fabio Jakobsen při hrůzostrašném pádu před třemi týdny v Polsku přišel o všechny zuby s výjimkou jednoho a v obličeji má 130 stehů. S následky těžké nehody se podle šéfa stáje Deceuninck-Quick Step Patricka Lefeverea bude vypořádávat mnoho měsíců a je teprve na začátku dlouhé cesty k návratu do života.

Foto: STR, ČTK/AP

Tragický dojezd první etapy závodu Kolem Polska

Článek

"Fabio má obličej sešitý 130 stehy. Má jenom jeden zub, patro se mu dosud nezahojilo a nadále má jednu hlasivku ochrnutou. Pořád nemůže kloudně dýchat," popsal Lefevre stanici VTM Nieuws současný stav třiadvacetiletého jezdce.

Jakobsen měl hrozivý pád při hromadném spurtu v Katovicích. Ve zhruba osmdesátikilometrové rychlosti ho krajan Dylan Groenewegen při spurtu natlačil na bariéru. Jakobsen ji přeletěl a skončil v tratolišti krve. Na místě musel být oživován a po intubaci byl v bezvědomí převezen vrtulníkem do nemocnice v Sosnovci, kde se podrobil pětihodinové operaci. Další dny strávil na jednotce intenzivní péče a později přiznal obavy o život. Nyní se už jeho stav lepší.

Dva týdny po Jakobsenovi měl těžký pád i stájový kolega Remco Evenepoel, který při závodu Kolem Lombardie ve sjezdu narazil do zídky na mostu a spadl do strže. Belgický jezdec si při tom zlomil pánev a pohmoždil plíce a čeká jej několikatýdenní pauza. "Fabio je na tom mnohem hůř než Remco. Jeho zlomeniny se zahojí během šesti týdnů, u Fabia hovoříme o mnohaměsíční rekonvalescenci," konstatoval Lefevre.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Remco Evenepoel spadl z mostu.Video: sntv

Reklama