Hlavní obsah

Tour z ptačí perspektivy. Máte oko sokola a najdete lídra?

Mount Aigoual

Nebýt jich, není Tour de France taková, jaká je. O kom je řeč? O pilotech helikoptér a jejich strojích, díky nimž se divácký prožitek z nejslavnějšího cyklistického závodu planety posouvá o několik úrovní výš. Redakce Sport.cz dostala šanci sledovat peloton z nebeské perspektivy v závěru úvodního týdne Staré dámy.

Tour de France z vrtulníkuVideo: Sport.cz

 
Článek

Letecké záběry krás francouzské krajiny od mořských pobřeží po horské velikány, města i vesničky, památky, roztodivné lidové výtvory a obří obrazce s tématem Tour. To jsou výjevy, které televizním divákům zprostředkovávají záběry z helikoptér vznášejících se v letové hladině do 150 metrů a bez nichž si dnes asi nikdo přenos z Tour ani neumí představit.

My jsme se spolu s členy týmu We Love Cycling, který podporuje hlavni partner Tour de France Škoda, na palubě vrtulníku vznášeli nad pelotonem ve dvojnásobné výšce nedaleko proslulého skalního mostu Pont d'Arc a malebným kaňonem říčky Ardèche. Hada elitních cyklistů planety jsme tak měli možnost vidět z perspektivy vskutku ptačí a vy si můžete podobně jako my zkusit vykoukat oči při hledání majitele žlutého trikotu, jímž byl čerstvě Adam Yates.

Reklama

Související témata: