Hlavní obsah

Prvním lídrem na Tirrenu-Adriaticu je německý spurtér Ackermann

Lido di Camaiore

Německý cyklista Pascal Ackermann je prvním lídrem na etapovém závodě Tirreno-Adriatico. Jezdec stáje Bora-hansgrohe po 133 rovinatých kilometrech se startem a cílem v Lidu di Camaiore ovládl závěrečný hromadný spurt těsně před Kolumbijcem Fernandem Gaviriou, třetí skončil Magnus Cort z Dánska. Ackermann vybojoval pátý triumf v sezoně, závěr etapy poznamenal hromadný pád zhruba jeden a půl kilometru před cílem, ale nikdo z favoritů na něj nedoplatil.

Foto: Marco Alpozzi, ČTK/AP

Němec Pascal Ackermann v cíli první etapy Tirreno Adriatico.

Článek

Osmietapový závod coby tradiční součást WorldTour se měl původně jet v březnu, a přestože se v náhradním termínu kvůli pandemii koronaviru kryje se slavnou Tour de France, nechybí na něm špičková konkurence.

Na startu jsou bývalí vítězové "Staré dámy" Chris Froome s Geraintem Thomasem z Británie a Vincenzo Nibali z Itálie, který má dva celkové triumfy i z Tirrena (2012 a 2013). V loňském roce vyhrál závod Slovinec Primož Roglič, který naproti tomu aktuálně vévodí průběžnému pořadí na Tour de France.

Závod se jede bez účasti českých cyklistů a potrvá do příštího pondělí, kdy vyvrcholí desetikilometrovou časovkou v San Benedettu del Tronto.

Cyklistický etapový závod Tirreno-Adriatico (WorldTour) - 1. etapa (133 km):
1. Ackermann (Něm./Bora-hansgrohe) 2:57:55
2. Gaviria (Kol./SAE Team Emirates)
3. Cort (Dán./EF), 4. Sajnok (Pol./CCC)
5. Cimolai (It./Israel Start-Up Nation)
6. Vendrame (It./AG2R La Mondiale)
7. Rickaert (Belg./Alpecin-Fenix)
8. Seigle (Fr./Groupama-FDJ)
9. Allegaert (Belg./Cofidis)
10. Eenkhoorn (Niz./Jumbo-Visma) všichni stejný čas.

Reklama