Hlavní obsah

Porte se po pěti letech vrací do Ineosu

Londýn

Po nepovedené Tour de France britská stáj Ineos pokračuje v posilování kádru a po pěti letech znovu angažovala Richieho Portea. Pětatřicetiletý australský cyklista v neděli obsadil na Tour celkově třetí místo. Od nové sezony bude jezdit za Ineos, v němž byl v minulosti spolehlivým pomocníkem Bradleyho Wigginse a Chrise Froomea při jejich triumfech na Grand Tours.

Foto: Stephane Mahe, Reuters

Australský cyklista Richie Porte na letošní Tour de France ještě v týmu Trek-Segafredo.

Článek

Porte se do britského týmu vrací po dvou letech v BMC a třech v Treku-Segafredo. "Už jsem tady prožil čtyři fantastické roky a mám na to krásné vzpomínky. Letos jsem zvažoval nabídky a chci dokončit kariéru v tak skvělém týmu. Vím, jaká je moje role," řekl Porte.

S Froomem se nicméně již nepotká, protože ten od příštího roku bude jezdit za izraelskou stáj Start-Up Nation. Pomáhat by měl Porte hlavně Eganu Bernalovi a Geraintu Thomasovi.

Spolu s ním Ineos nově angažoval i další trojici, kterou tvoří Kolumbijec Dani Martínez (dosud tým EF), Belgičan Laurens de Plus (Jumbo-Visma) a britský mladík Tom Pidcock. Již dříve byl oznámen příchod Adama Yatese z Mitcheltonu.

Reklama

Související témata: