Hlavní obsah

Boroš byl den po pohárovém vítězství druhý v Holých Vrších

Holé Vrchy

Den po vítězství v úvodním pohárovém závodu v Mladé Boleslavi obsadil cyklokrosař Michael Boroš druhé místo v Holých Vrších. Druhá skončila také Karla Štěpánová mezi ženami.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Český závodník Michael Boroš.

Článek

V Holých Vrších se na rozdíl od rozbahněné Mladé Boleslavi jelo prakticky na suché trati, na níž předvedl sólovou jízdu Belgičan Lander Loockx. Soupeřům ukázal záda hned v prvním kole, a protože jeho pronásledovatelé nespolupracovali, dojel si pro výhru s pohodlným náskokem 16 sekund před Borošem.

"Dnes to na vítězství nebylo, neměl jsem tak dobré nohy jako včera. Loockx za to vzal hned od začátku a odjel nám všem. Kluci spolupracovat nechtěli, vše nechávali na mně a sám jsem na to se na něj dotáhnout neměl. Celkově ale víkend mohu hodnotit kladně, první a druhé místo je na úvod sezony dobré," řekl Boroš, za nímž dojel třetí s odstupem 13 sekund Francouz Antoine Benoist.

V závodě žen zopakovala sobotní vítězství Italka Sara Casasolová. Na stupně vítězů ji doprovodily dvě domácí závodnice, jež se spíše specializují na horská kola - Štěpánová a Tereza Tvarůžková. Šestá skončila na trati plné těžkých stoupání Pavla Havlíková.

Závod českého poháru Toi Toi Cupu v cyklokrosu v Holých Vrších (Mladoboleslavsko):
Muži:
1. Loockx (Belg.) 1:03:08
2. Boroš (ČEZ Tábor) -16
3. Benoist -29
4. Chainel (oba Fr.) -43
5. Seppe (Belg.) -48
6. Lelandais (Fr.) -54,
...11. Říman (Škoda Mladá Boleslav) -1:51,
13. Camrda (ČEZ Tábor) -2:25.
Ženy:
1. Casasolaová (It.) 43:51
2. Štěpánová (Maloja Pushbikers) -28
3. Tvarůžková (Expres Cz-Tufo Team Kolín) -48
4. Norbertová Riberolleová (Fr.) -1:34
5. Vanderbekenová (Belg.) -1:47
6. Havlíková (Kooperativa Jablonec nad Nisou) -2:10.

Reklama

Související témata: