Hlavní obsah

Covid zrušil cyklistický monument Paříž-Roubaix

Slavná cyklistická klasika na kostkách Paříž-Roubaix se letos kvůli covidu-19 neuskuteční. Závod odložený z dubna se měl jet v neděli 25. října. Pořadatelé dnes jeden z pěti monumentů zrušili kvůli situaci na severu Francie, kde přibývá počet pacientů s koronavirem a okolí cílového města Roubaix bylo zařazeno do nejvyššího stupně pohotovosti.

Foto: Etixx - Quick-Step/Tim De Waele

Zdeněk Štybar na trati závodu Paříž-Roubaix. (archivní foto)

Článek

Závod s historií od roku 1896 se měl původně uskutečnit 12. dubna, ale v době pandemie byl přeložen na konec října. Paříž-Roubaix měl zároveň být posledním jednorázovým závodem kalendáře WorldTour a letos oslavit již 118. ročník.

"Těšili jsme se na královnu klasik na podzim. Tak se uvidíme na kostkách 11. dubna 2021, abychom oslavili jednu z největších památek světové cyklistiky," oznámila pořádající společnost ASO.

Od soboty začne ve Francii platit nejvyšší stupeň pohotovosti kvůli rychle se šířící nákaze mimo jiné ve městě Lille, jen pár kilometrů vzdáleného od Roubaix. Ze zbývajících monumentů se letos odjely Milán-San Remo, Kolem Lombardie a Lutych-Bastogne-Lutych. Závod Kolem Flander má termín 18. října.

Koronavirus naopak znemožnil již dříve například nizozemskou klasiku Amstel Gold Race.

Reklama