Hlavní obsah

Jumbo-Visma bude mít i ženský tým v čele s Vosovou

Praha

Cyklistická stáj Jumbo-Visma se od příští sezony rozroste o ženský tým. Jeho hlavní hvězdou bude dvanáctinásobná mistryně světa Marianne Vosová. Chystaný vstup do ženské cyklistiky, kterou těžce poznamenala současná koronavirová krize, oznámili zástupci nizozemské stáje.

Foto: Profimedia.cz

Marianne Vosová bude hvězdou stáje Jumbo-Visma

Článek

"Nazrál čas, abychom začali. Je fantastické, že můžeme prostřednictvím vlastního ženského týmu zásadně přispět k národní a mezinárodní cyklistice žen," uvedl manažer stáje Richard Plugge v prohlášení.

Nizozemská hvězda Vosová patří mezi cyklistické legendy. V 33 letech má na kontě světové tituly ze silnice, dráhy i cyklokrosu, na olympijských hrách získala zlato na silnici i na dráze. "Jsem hrdá, že budu součástí týmu Jumbo-Visma. Jeho vize a ambice na mě dělají dojem a už se těším, až společně začneme," řekla Vosová.

Koronavirová krize se v ženském pelotonu projevuje výrazněji než mezi muži. V minulém týdnu s okamžitou platností skončila stáj Paule Ka, které přestal platit hlavní sponzor. Řada závodů byla bez náhrady zrušena.

Reklama