Hlavní obsah

Junior Skála skončil těsně pod stupni vítězů

ST. WENDEL

Patřil do okruhu favoritů, ale nakonec ho medaile těsně minula. Cyklokrosař Jakub Skála obsadil v závodě juniorů na mistrovství světa v St. Wendelu čtvrté místo za trojblokem Francouzů, kteří si stupně vítězů vyhradili pro sebe.

Foto: Michal Červený, www.mtbs.cz

Juniorský cyklokrosař Jakub Skála.

Článek

Titul mistra světa získal Clément Venturini, další dvě medaile si rozdělila dvojčata Doubeyova: stříbro získal Fabien a bronz Loic. Skála, jezdec týmu Budvar Tábor, vyhrál spurt o čtvrté místo.

„Jsem na sto procent spokojený. Nebýt těch pádů, určitě bych měl na bednu. Ale tohle bylo maximum,“ řekl Skála. Jednou upadl hned po startu na těžkém šikmém výjezdu, kde už v prvním okruhu spadlo skoro celé startovní pole. „Bylo to kritické místo. Už jsem to pak ani nezkoušel vyjíždět a běhal jsem tu pasáž. I díky tomu jsem se prokousával dopředu,“ popsal český reprezentant.

Zhruba v polovině závodu měl další pád. „Jeden borec přede mnou lehnul, srazil mě a já šel přes něj. Spadl mi řetěz a byl jsem tak rozhozenej, že jsem si myslel, že je to v háji. Ale je to mistrovství světa a bojoval jsem. Ve druhé polovině jsem se cítil fakt dobře, jenže na lepší výsledek už to nestačilo. I tak ale čtvrté místo určitě není špatné.“

<tbody><tr class="invert"><td>Mistrovství světa v cyklokrosu v Sankt Wendelu (Německo): </td></tr><tr><td><strong>Junioři:</strong> 1. Venturini 44:31, 2. F. Doubey, 3. L. Doubey (všichni Fr.) oba -15, 4. <strong><em>Skála</em></strong> (ČR) -36, 5. Sweeck -37, 6. M. Vanthourenhout (oba Belg.) -45, 7. Zumstein (Švýc.) -51, 8. Herklotz (Něm.) -1:09, 9. <strong><em>Nipl</em></strong> (ČR) -1:18, 10. Godrie (Niz.) -1:29, ...29. <strong><em>Medek</em></strong> -3:54, 30. <strong><em>Svoboda</em></strong> -3:55, 40. <strong><em>Bohata </em></strong>(všichni ČR) - 5:00. </td></tr><tr><td><strong>Pořadí zemí:</strong> 1. Francie 6 b., 2. Belgie 25, 3. Švýcarsko 31, 4. <strong><em>Česko</em></strong> 42, 5. Německo 46. </td></tr></tbody>

Reklama