Hlavní obsah

V Itálii potrestali za doping cyklistu Bernucciho i jeho rodinu

Italský olympijský výbor potrestal za doping cyklistu Lorenza Bernucciho i celou jeho rodinu. Jednatřicetiletý závodník, který se k užívání nedovolených podpůrných prostředků přiznal, dostal pětiletý distanc. Jeho manželka, matka a tchán dostali čtyřletý zákaz činnosti v italském sportu. Bratr Alessio byl potrestán na tři roky.

Článek

Podle antidopingové vyšetřovací komise měli všichni co do činění s krevním dopingem, za což jim výbor uložil navíc zaplatit 540.000 eur (téměř 13 milionů korun). Lorenzo Bernucci popírá, že by jeho příbuzní byli zapojeni do dopingu.

Policie při razii loni nalezla v jeho domě léky, které mohly být použity k dopingu. "Pokus o doping byl z mé hlavy. Bylo to před závodem Kolem Flander a několika dalšími důležitými starty. Nechtěl jsem zklamat tým," citoval list Gazzetta dello Sport cyklistu, kterého po policejní prohlídce suspendovala stáj Lampre.

Bernucci, jenž byl v pelotonu především pomocníkem hvězd, měl v roce 2007 pozitivní dopingový nález, po kterém ho propustil jiný elitní tým T-Mobile.

Reklama