Hlavní obsah

Brno se uchází o mistrovství světa 2014 v sálové cyklistice

Představitelé Favoritu Brno se ucházejí o pořádání mistrovství světa v sálové cyklistice na podzim roku 2014. Do Brna by se výkvět tohoto sportu vrátil po třiadvaceti letech, naposledy Česko uspořádalo světový šampionát v roce 1998 v Přerově.

Foto: Bob Strong , Reuters

Ilustrační foto

Článek

"Předběžně jsme už o přidělení pořadatelství jednali s mezinárodní cyklistickou unií UCI. Naše šance jsou vzhledem k tomu, jak dlouho se u nás mistrovství světa neuskutečnilo, hodně velké," řekl ČTK předseda Favoritu Brno Zdeněk Valenta.

Předtím by chtěl brněnský klub uspořádat v příštím roce jeden z turnajů Světového poháru v kolové a v prosinci 2013 finálový turnaj Světového poháru, který by byl organizační generálkou před mistrovstvím světa.

"Světový šampionát bychom chtěli pořádat v některé z městských hal nebo v pavilonu B na Brněnském výstavišti," dodal Valenta. Z městských zařízení připadají v úvahu haly Moravské Slavie, SK Žabovřesky a v Králově Poli.

Česko pořádalo v poválečné historii mistrovství světa šestkrát. Dvakrát byl šampionát v Praze (1948, 1965) a v Brně (1977 a 1991), jednou v Ostravě (1970) a naposledy v Přerově.

Letošní mistrovství světa se uskuteční podruhé v Japonsku. Po Kasedě 2001 zamíří sáloví cyklisté tentokrát od 4. do 6. listopadu do Kagošimy. V příštím roce bude šampionát pořádat německý Aschaffenburg.

Reklama

Související témata: