Hlavní obsah

Cyklista Kadlec z Dukly Praha vyhrál i druhý závod Českého poháru

KYJOV

Šestatřicetiletý Milan Kadlec z Dukly Praha vyhrál druhý závod Českého poháru v silniční cyklistice na 135 km v okolí Kyjova. Kadlec si vedl nejlépe v závěrečném spurtu v náročném stoupání na Strážovický kopec a vede průběžnou klasifikaci s plným počtem bodů, neboť ovládl i úvodní závod Brno - Velká Bíteš.

Článek

O výsledku závodu se na 15 km dlouhém kopcovitém okruhu rozhodlo dvě kola před cílem, kdy se z pelotonu odpoutala patnáctičlenná skupina, která postupně zvyšovala náskok. Ve spurtu se vedoucí skupinka roztrhala, o prvenství bojovali pouze Kadlec s Tomášem Bucháčkem. "Závěr byl hodně náročný. Podařilo se mi ve spurtu znovu odrazit útok jezdců PSK Whirlpool," uvedl Kadlec.

Peloton přivedl do cíle na 16. místě se ztrátou 4:41 minuty na vítěze Petr Benčík z PSK Whirlpool.

Druhý závod Českého poháru v silniční cyklistice Kyjovské okruhy (135 km):
1. Kadlec (Dukla Praha) 3:33:57, 2. Bucháček (PSK Whirlpool Author), 3. Boudný (Česká spořitelna Specialized), 4. Rajchart (Team Fanflash Nuxtrixxion), 5. Jobánek (Merida Biking Team), 6. Kozubek (PSK Whirlpool Author) všichni stejný čas.
Průběžné pořadí Českého poháru: 1. Kadlec 120, 2. Bucháček 80, 3. Jobánek 43.
Kritérium v Kyjově - Memoriál Jakuba Mrnky: 1. Kaňkovský (Dukla Praha) 39 bodů, 2. Mlynář (Focus Cycling Znojmo) 20, 3. Bláha (Dukla Praha) 20.

Reklama