Hlavní obsah

Další obvinění Armstronga! Spolujezdec Hincapie jej prý viděl dopovat

Sedminásobného vítěze Tour de France Lance Armstronga obvinil z užívání zakázaných látek také jeho další bývalý týmový spolujezdec George Hincapie. Podle páteční informace televizní stanice CBS řekl americký cyklista federálním vyšetřovatelům v Los Angeles, že viděl Armstronga dopovat.

Foto: Bogdan Cristel, Reuters

Americký cyklista Lance Armstrong

Článek

O den dříve obvinil Armstronga také Tyler Hamilton, který si sám odpykává osmiletý dopingový trest. Prohlásil, že spolu s Armstrongem užívali zakázaný krevní doping EPO. Hamilton se v souvislosti se svým přiznáním vzdal olympijského zlata z Atén.

Armstrong obvinění z dopingu, která ho provázejí už dlouhou dobu, vždy odmítal. Pozitivní test nikdy neměl. "Tyto zprávy z anonymních zdrojů nemůžeme komentovat," uvedl k nejnovějším informacím jeho mluvčí Mark Fabiani.

Sedmatřicetiletý Hincapie byl jako týmový spolujezdec u všech sedmi Armstrongových triumfů na Tour. Při závodech spolu často bydleli a sám Armstrong se o Hincapiem loni vyjádřil, že mu byl blízký jako bratr.

Podle CBS Hincapie před vyšetřovateli, kteří se zabývají dopingem v cyklistice, uvedl, že si s Armstrongem vzájemně dodávali krevní doping EPO. Hovořili prý také o možném užívání jiné zakázané látky testosteronu.

Sám Hincapie se ale pro CBS odmítl vyjádřit, což vysvětlil pokračujícím vyšetřováním případu. Později jeho právník poskytl tisku prohlášení, podle nějž Hincapie nemá tušení, kde televize tyto informace vzala. "Jsem zklamaný z toho, že lidé hovoří o minulosti cyklistiky místo o její budoucnosti," dodal cyklista.

Reklama