Hlavní obsah

Kreuziger to s výhrou etapy myslí vážně, už vyhlíží Alpy

PRAHA

Jediný český účastník cyklistické Tour de France Roman Kreuziger se ve čtrnácté etapě závodu spíše šetřil. Nehnal se do úniku, místo toho jel v pelotonu. „Všechny kopce jsem přejel bez problémů v balíku, jen ten poslední jsem jel v klidu, vystoupil jsem si,“ řekl Kreuziger a doplnil, že zaútočit na etapové vítězství chce v Alpách.

Foto: Laurent Cipriani, ČTK/AP

Roman Kreuziger (vzadu) v jedné z pyrenejských etap Tour de France

Článek

„Pořád platí, že chci vyhrát etapu. Jednu si vytipuju a půjdu do toho. Je to můj cíl a věřím, že to dokážu,“ podotkl závodník Astany na svém webu. V sobotu se na trati další těžké pyrenejské etapy cítil lépe než v pátek, ale skupina uprchlíků odjela příliš rychle.

„Dříve než jsem čekal, proto jsem do toho nešel. Také jsem se potřeboval dát dohromady. Ruka ještě není stoprocentní, ani tým nechtěl, abych dnes odjížděl, když se necítím na sto procent,“ poznamenal Kreuziger.

K bojům o čelní příčky se nechtěl příliš vyjadřovat. Muž ve žlutém, domácí cyklista Thomas Voeckler, se podle něj drží docela v pohodě. „Ale jeden den se asi zlomí. Přesto to s ním ostatní budou mít těžké. Je jasné, že rozhodnou Alpy, Pyreneje zatím jen napověděly, kdo na to má,“ zakončil na svých internetových stránkách Kreuziger, jemuž v průběžném pořadí Tour patří 106. příčka.

Reklama