Hlavní obsah

Chtěl medaili, místo toho skončil biker Cink v kotrmelcích

CHAMPÉRY

Na Světovém poháru v Novém Městě na Moravě skončil biker Ondřej Cink druhý v kategorii mužů do 23 let a o medaili snil i v Champéry. Jenže v pátek si na mistrovství světa vybral pořádnou dávku smůly: hned v prvním sjezdu letěl po hlavě přes řídítka a nakonec musel ze závodu odstoupit.

Foto: Jan Němec/mtbs.cz

Pro Ondřeje Cinka skončil závod cross country na MS v Champéry bolestivým pádem už v prvním kole.

Článek

Když vrcholil boj o cenné kovy, on už dávno ležel v týmovém autě. Rozervané kraťasy na levém boku, potlučená místa potřená dezinfekcí v očích skoro slzy. Místo závodníků mu dělal společnost reprezentační lékař MUDr. Bourek.

„Do sjezdu jsem najížděl jako šestý, ale musel jsem si vybrat jinou stopu, než na kterou jsem byl zvyklý. Šel jsem přes řídítka a padnul jsem levým bokem na kámen,“ líčil zklamaný biker.

Přesto se rychle zvedl a v závodě pokračoval. „Předjeli mě jen dva kluci. Říkal jsem si, že se nic neděje. Ujel jsem ještě jedno kolo, ale pak jsem musel slézt, i když jsem vzdávat nechtěl. Dál to nešlo. Bolest se stupňovala a vystřelovala tak, že jsem nemohl ani šlápnout. Je to silně naražené,“ říkal závodník stáje Merida Biking.

Patřil do širšího okruhu favoritů. „Věřil jsem si minimálně na první pětku, myslel jsem i na medaili. Vyšel mi start, byl jsem vpředu s nejlepšími, ale pak se stane tohle. Hrozně mě mrzí, co se přihodilo, ale nic s tím nenadělám. Je to smůla,“ dodal Cink, jenž může v kategorii do 23 let startovat ještě příští rok.

Titul mistra světa vybojoval domácí favorit Thomas Litscher, z českých reprezentantů byl po odstoupení Cinka nejlepší jednadvacátý Marek Rauchfuss.

MS horských kol - Champéry (Švýc.)
Cross country mužů do 23 let: 1. Litscher (Švýc.) 1:32:30, 2. Konwa (Pol.) +1:42, 3. Moorlag (Niz.) +2:13, 4. Stirnemann +3:33, 5. Ingergand (oba Švýc.) +4:17, ... 21. Rauchfuss +9:29, 30. Nepustil +11:02, 34. Nesvadba +11:27, 35. Paprstka +11:44, Cink (vš. ČR) nedokončil.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.