Hlavní obsah

Časovkářský šampion Ganna chce v Tokiu medaili i z dráhy

Řím

Úřadující mistr světa v cyklistické časovce Ital Filippo Ganna chce na olympijských hrách v Tokiu bojovat o úspěch nejen na silnici, ale i na dráze. Čtyřnásobný světový šampion ve stíhacím závodu jednotlivců má v plánu jet týmovou stíhačku a bude muset skloubit přípravu na všechny své starty.

Foto: Sport.cz

Ital Filippo Ganna

Článek

"Bude to komplikované. Ani ne tak v Tokiu, jako v tréninku. Týmová stíhačka vyžaduje společný trénink, aby se jezdci sladili. Nemůžete celý rok závodit na silnici a pak najednou přejít do týmu," uvedl reprezentační trenér Davide Cassani.

Podle něj bude muset Ganna poslední měsíc před hrami v Tokiu trénovat na dráze. "Takže pro něj nebude snadné sestavit program," řekl na adresu čtyřiadvacetiletého jezdce, který letos vyhrál čtyři etapy na Giru d'Italia včetně tří časovek.

S družstvem stíhačů vybojoval už třikrát bronz na mistrovství světa, naposledy letos v Berlíně, kde s ním byli v týmu Michele Scartezzini, Simone Consonni a Francesco Lamon. Cassani uvedl, že Ganna nechce své kolegy opustit a snížit jejich šance na medaili. "Za poslední čtyři roky udělali ti kluci ohromný pokrok, třikrát získali bronz na mistrovství světa a teď chtějí úspěch i z olympiády," řekl kouč.

Ganna chce jet v Tokiu i silniční závod s hromadným startem, který je v plánu 24. července. O čtyři dny později se uskuteční časovka. Rozjížďky stíhacího závodu družstev se pojedou 2. srpna, v dalších dnech budou následovat semifinále a finále.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.