Hlavní obsah

V kauze Contadorova dopingu budou svědčit i jeho týmoví kolegové

LAUSANNE

Mezi třináctkou lidí, které nechá při řešení případu dopingového obvinění Alberta Contadora předvolat tým obhájců španělského cyklisty, budou i jeho současní kolegové ze stáje Saxo Bank Benjamín Noval a Jesús Hernández. Chybět nebude podle informací španělského deníku El País ale ani bývalý spolujezdec z kazašského týmu Astana Paolo Tiralongo.

Foto: Christophe Ena, ČTK/AP

Alberto Contador

Článek

Tato třináctka lidí se má pokusit před sportovním arbitrážním soudem CAS v Lausanne, který začne úvodním slyšením v pondělí, přesvědčit nezávislou trojici soudního tribunálu, že Contadorův dopingový nález v podobě clenbuterolu nebyl během loňského závodu Tour de France úmyslný. Contador stále tvrdí, že je nevinný, neboť zakázaná látka se mu údajně dostala do těla prostřednictvím kontaminovaného masa.

Trojice cyklistů a také celý tým Astany měl tehdy během druhého odpočinkového dne jíst stejné maso, které ve Španělsku zakoupil a do Francie přivezl Contadorův přítel José Luis López Cerrón.

Očekává se bitva právníků. Contadora bude hájit celkem čtyřčlenný tým obhájců, proti nimž stane tým hájící zájmy Světové antidopingové agentury WADA s 10 odborníky na doping. "Šance na rozhodnutí ve prospěch jedné ze dvou stran budou vyrovnané. Když se podaří přesvědčit soudce o pravděpodobnosti vaší teze, že se skutečně stala, z 51 procent, tak jste vyhráli," myslí si obhájce Gorka Villar, jenž dohlíží na Contadorovu obhajobu.

Reklama

Související témata: