Hlavní obsah

Kaťuša získala ruskou cyklistickou hvězdu Meňšova

Dvojnásobný vítěz cyklistické Vuelty a předloňský šampion Gira d'Italia Denis Meňšov bude od příští sezóny závodit za ruský tým Kaťuša. Třiatřicetiletý Rus, který má ve sbírce úspěchů také třetí místo z loňské Tour de France, podepsal s elitní stájí smlouvu na dva roky.

Článek

"Mít v týmu Meňšova jakožto nejlepšího ruského etapového jezdce bylo přáním našich sponzorů," uvedl šéf stáje Hans-Michael Holczer.

Uplynulou sezonu strávil Meňšov v týmu Geox, který zanikl. Předtím závodil za Banesto a Rabobank. Právě v dresu nizozemské stáje dosáhl svých největších úspěchů včetně triumfů na Vueltě v letech 2005 a 2007.

Manažer Holczer během týmového soustředění v Itálii také uvedl, že za Kaťušu už dál nebude jezdit jediný dopingový hříšník z letošní Tour de France Alexandr Kolobněv. "Na konci roku mu vyprší smlouva," řekl.

Cyklistu, u kterého dopingová zkouška odhalila v červnu během slavného závodu diuretika, potrestal ruský svaz pokutou 1500 švýcarských franků (asi 30.000 korun). Mezinárodní unie UCI se proti tomu odvolala k arbitrážnímu soudu CAS a chce pro Kolobněva trest.

Reklama