Hlavní obsah

Po třech porážkách s Cavendishem se v Turecku dočkal i Philipsen

Britský cyklista Mark Cavendish bojoval v závodě Kolem Turecka o čtvrté vítězství, v šesté etapě ale nakonec dospurtoval na čtvrtém místě a jubilejní 150. triumf v kariéře mu unikl. Hromadný finiš v Marmarisu po 129 kilometrech ovládl Belgičan Jasper Philipsen, který předtím skončil třikrát v řadě za Cavendishem na druhém místě.

Foto: Profimedia.cz

Jasper Philipsen se mohl radovat z vítězství

Článek

"Dojet třikrát druhý, když bylo vítězství tak blízko, bylo velké zklamání. Všechno do sebe muselo bezchybně zapadnout, což se dneska povedlo a mám z toho velkou radost," uvedl Philipsen, který v těsném souboji porazil Němce Andrého Greipela, Nora Kristoffera Halvorsena a Cavendishe.

"Museli jsme trochu změnit strategii. Přišli jsme o tři kluky, takže nemám tolik lidí, za kterými bych se vyvezl, a musel jsem trochu využít ostatní týmy. Na posledních pěti kilometrech mi spadl řetěz, takže jsem za to pak musel pořádně vzít. Byl jsem si skoro jistý, že už ten sprint nevyhraju. Jsem rád, že to Greipel rozjel, jinak bych byl bez šance," uvedl člen stáje Alpecin-Fenix.

V čele závodu se udržel vítěz čtvrteční kopcovité etapy Španěl José Manuel Díaz. Cavendish, který v Turecku ukončil tříleté čekání na výhru, dál vede bodovací soutěž.

Reklama