Hlavní obsah

Favorité Pogačar a Hirschi kvůli covidu v týmu nepojedou Valonský šíp

Charleroi

Obhájce titulu Švýcar Marc Hirschi ani další favorité ze stáje SAE Team Emirates se nezúčastní kvůli covidu-19 v týmu středeční klasiky Valonský šíp. Po příjezdu do Belgie totiž odevzdali italský cyklista Diego Ulissi i jeden ze zaměstnanců pozitivní test. I když následně byli třikrát negativní a prakticky celá stáj již v lednu před sezonou prošla očkováním, na start nemohou.

Foto: Olivier Matthys, ČTK/AP

Obhájce titulu Švýcar Marc Hirschi ani další favorité ze stáje SAE Team Emirates se nezúčastní kvůli covidu-19 v týmu středeční klasiky Valonský šíp. Ilustrační foto.

Článek

"Tým je frustrovaný, ale plně přijímá konečné rozhodnutí belgických úřadů," uvedli představitelé týmu, který reprezentuje i loňský vítěz Tour de France Slovinec Tadej Pogačar. Ulissi ani druhý člen týmu nemají žádné příznaky.

V lednu se přitom Pogačar a spol. nechali jako první profesionální stáj masivně naočkovat během přípravy doma ve Spojených arabských emirátech čínskou vakcínou Sinopharm. Látku tehdy dostalo více než 50 jejích členů včetně 32 jezdců.

Ve startovní listině tradiční klasiky Valonský šíp se startem v Charleroi a cílem na legendárním stoupání Mur de Huy jsou dnes i Roman Kreuziger a Josef Černý.

Reklama