Hlavní obsah

Alaphilippe přespurtoval Rogliče a potřetí ovládl Valonský šíp

Huy

Cyklistický závod Valonský šíp vyhrál potřetí v kariéře Francouz Julian Alaphilippe. Úřadující mistr světa v závěrečných metrech přespurtoval Slovince Primože Rogliče. Třetí dojel čtyřicetiletý španělský veterán Alejandro Valverde, který tuto ardenskou klasiku ovládl čtyřikrát za sebou v letech 2014 až 2017.

Foto: Olivier Matthys, ČTK/AP

Francouz Julian Alaphilippe vyhrál závod Valonský šíp.

Článek

V proslulém kopci Mur de Huy zaútočil 350 metrů před cílem Roglič a vypracoval si mírný náskok. Na dvojnásobného šampiona Vuelty se však dotáhl Alaphilippe a v závěru 193,6 kilometru dlouhé trasy se před něj dostal. Valverde dorazil se ztrátou šesti sekund.

Český cyklista Roman Kreuziger obsadil 47. místo s minutovým odstupem na vítěze.

Alaphilippe navázal na své triumfy z let 2018 a 2019. "Chtěl jsem předvést svou mentální sílu. Od začátku sezony jsem toho moc nevyhrál, i tak jsem si závody užíval. Chtěl jsem ale zase projet cílem se zdviženýma rukama," uvedl Francouz po svém druhém vítězství v sezoně. "V tom kopci rozhodují nohy. Nebylo to snadné s Rogličem vepředu a Valverdem na zadním kole, ale vyšlo to," dodal Alaphilippe.

Roglič uznal jeho sílu. "Julian byl rozhodně nejlepší, vyhrál zaslouženě. Proč nezaútočit brzy? Kdybych měl dobré nohy, tak bych vyhrál, ale někdo na tom byl líp. Byl to pěkný, rychlý závod. Jsem spokojený s tím, jak na tom jsem před Lutychem. Už se tam těším," řekl Slovinec k nedělnímu závodu Lutych-Bastogne-Lutych

Cyklistický závod Valonský šíp (WorldTour) - 193,6 km:
1. Alaphilippe (Fr./Deceuninck-QuickStep) 4:36:25
2. Roglič (Slovin./Jumbo-Visma) stejný čas
3. Valverde (Šp./Movistar) -6
4. Woods (Kan./Israel Start-up Nation) -8
5. Barguil (Fr./Arkéa-Samsic)
6. Pidcock (Brit./Ineos Grenadiers) oba -11
...
47. Kreuziger (ČR/Gazprom-RusVelo) -1:07
Černý (ČR/Deceuninck-Quick Step) nedokončil

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články