Hlavní obsah

Bárta vyhrál etapový závod Solidarnosc před Ťoupalíkem

Stalowa Wola

Jan Bárta vyhrál jako druhý český cyklista etapový závod Solidarnosc v Polsku. Úspěch týmu Elkov Kasper v závodu druhé kategorie kalendáře UCI podtrhl druhým místem v konečném pořadí Jakub Ťoupalík, který navíc ovládl hodnocení jezdců do 23 let.

Foto: Jan Brychta/Elkov Kasper

Jan Bárta z týmu Elkov Kasper.

Článek

Závodníci nejúspěšnější české stáje rozhodli v pátek v předposlední čtvrté etapě, kterou vyhrál Bárta a Ťoupalík dojel s odstupem čtyř sekund pátý. Ostatní soupeři už nabrali větší ztrátu. V dnešní poslední etapě čeští jezdci své postavení v celkové klasifikaci za pomoci týmových kolegů, mezi kterými byl i čerstvý mistr republiky Michael Kukrle, uhájili. Všechny útoky soupeřů Elkov Kasper pochytal.

"V poslední etapě vyšlo vše, jak jsme si plánovali. Hlavním cílem bylo eliminovat silné skupiny v úniku a nezůstat nikde na větru. Vše se to povedlo a další vítězství je naše. Je to jasné vítězství celého týmu, který jel excelentně," uvedl v tiskové zprávě Bárta. Napodobil Ondřeje Sosenku, který závod vyhrál před 20 lety.

Ťoupalík za Bártou zaostal o 15 sekund. Třetí byl Nizozemec Casper van Uden, který zvítězil v poslední etapě. "Je to jeden z mých nejlepších výsledků. Jsem rád, že se mi povedlo zhodnotit svou přípravu a odvděčit se za skvělé podmínky v týmu," řekl Ťoupalík.

Cyklistický závod Solidarnosc - konečné pořadí po 5 etapách:
1. J. Bárta (ČR) 16:44:45
2. J. Ťoupalík (ČR) -15
3. Van Uden (Niz.) -37
4. Banaszek (Pol.)
5. Paterski (Pol.) oba -42
6. Vermeltfoort (Niz.) -43
...10. T. Bárta (ČR)
11. Bittner (ČR) oba -53

Reklama

Související témata: