Hlavní obsah

Protest! Cyklisté na Tour zastavili kvůli nebezpečným tratím

Redon

Cyklisté zahájili dnešní čtvrtou etapu Tour de France protestem proti pořadatelům, kteří podle nich při plánování trasy závodu neberou dostatečně v potaz bezpečnost jezdců. Po startu z Redonu vyrazil peloton pomalým tempem a po necelém kilometru na pokyn německého sprintera Andrého Greipela zastavil. Cyklisté zůstali stát zhruba minutu, než znovu nasedli na kola a vyrazili na 150,5 km dlouhou trať do Fougéres.

Foto: Benoit Tessier, Reuters

Čtvrtou etapu Tour de France doprovázel protest proti nebezpečným tratím, vpředu vedoucí muž průběžného pořadí Mathieu van der Poel.

Článek
Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih 4. etapy Tour de France

Jezdci nejsou po zkušenostech z úvodních tří etap, které poznamenala řada ošklivých pádů, spokojeni především s bezpečností dojezdů a vedením trasy po úzkých cestách. Především v úvodu Tour, kdy je v pelotonu mezi jezdci velká nervozita, na nich docházelo ke kolizím s vážnými následky.

Na zemi při nich skončili i favorité na celkové prvenství Geraint Thomas či Primož Roglič, kteří ale se šrámy pokračují dál. Pro elitního sprintera Caleba Ewana, který si v pondělí při pádu ve finiši zlomil na čtyřikrát klíční kost, už naopak 108. ročník skončil a musí na operaci.

Foto: Benoit Tessier, Reuters

Primož Roglič po pádu ve třetí etapě Tour.

Zlomeninu klíční kosti z jiného karambolu má i jeden z Rogličových klíčových domestiků Robert Gesink. Stejné zranění a navrch otřes mozku utrpěl v pondělí také Australan Jack Haig. Celkem už ze závodu odstoupilo sedm jezdců.

"Cítím se, jako bychom jeli už dva týdny - psychicky i fyzicky. Skoro všichni už máme nějaké odřeniny," řekl německý cyklista Tomy Martin, podle něhož jeho týmový lídr Roglič připomíná kvůli množství náplastí a obvazů mumii.

Reklama