Hlavní obsah

Krvavá Tour! Mistr světa skončil v sanitce

Malaucene/Praha

Letošní slavná Tour de France nejspíš ponese přízvisko krvavá, či nejvíce bolestivá. Závod je teprve v polovině a za tu dobu už byla nucena skončit celá řada favoritů. Ošklivý pád se ve středu nevyhnul ani bývalému mistru světa z časovky Tonymu Martinovi. Ten byl na nosítkách odnesen do sanitky a závod pro něj skončil.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Německý cyklista Tony Martin musel s krvavým zraněním opustit letošní TourVideo: sntv

 
Článek

Jezdec týmu Jumbo-Visma Tony Martin upadl hned na začátku jedenácté etapy, která obsahovala i dvojí stoupání na Mont Ventoux na jihovýchodě Francie. Martin spadl do příkopu podél silnice a na záběru kamer bylo vidět, že má zakrvácenou pravou nohu a ruku.

Vypadal hodně otřesený, když ho lékařský tým ošetřoval. Poté byl odnesen do sanitky na nosítkách. Pro šestatřicetiletého závodníka nešlo o první pád na letošní Staré dámě. Hned v úvodní etapě byl účastníkem hromadného pádu, který zapříčinila neopatrná fanynka.

Podle oficiálních záznamů je to již pošesté z třinácti startů, kdy Martin slavný závod nedokončí. Už ve třetí etapě havaroval a později odstoupil lídr týmu Jumbo-Visma Primož Roglič, který loni obsadil celkové druhé místo.

Další člen nizozemské stáje Van Aert v 11. etapě zvítězil a svůj triumf věnoval i svým spolujezdcům. "Měli jsme v prvním týdnu tolik smůly a dnes jsme po pádu přišli i o Tonyho," řekl po závodě.

Letošní Tour už skončila například pro elitního spurtéra Caleba Ewanse, vítěz Staré dámy z roku 2018 Geraint Thomas si vykloubil rameno a vítěz druhé etapy Mathieu van der Poel, který po šesti dnech ve žlutém odstoupil, dal přednost připravě na olympijský start mezi bikery.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Nepozorná fanynka způsobila hromadný karambolVideo: sntv

Reklama