Hlavní obsah

Němci vyhráli na MS cyklistů časovku smíšených družstev. Martin tak uzavřel kariéru zlatem

Bruggy/Praha

Závod v časovce smíšených družstev na mistrovství světa v silniční cyklistice v Belgii vyhrála sestava Německa v čele s Tonym Martinem. Šestatřicetiletý specialista na boj s chronometrem tak vybojoval zlato v posledním závodě profesionální kariéry. Čeští cyklisté nestartovali.

Foto: Olivier Matthys, ČTK/AP

Tony Martin (uprostřed) slaví s německým smíšeným družstvem triumf na MS.

Článek

Rodák z Chotěbuzi Martin, přezdívaný "Panzerwagen", je čtyřnásobným mistrem světa z časovky z let 2011, 2012, 2013 a 2016, k tomu byl jednou stříbrný a dvakrát bronzový. V neděli ve Flandrech se rozloučil šestým místem. V individuální časovce tak ani při 13. startu na MS nedojel mimo elitní desítku.

Dnes se spolu s ním radovali Lisa Brennauerová, Lisa Kleinová, Mieke Krögerová, Nikias Arndt a Max Walscheid. Němci tak vylepšili stříbro z premiérového závodu v časovce smíšených družstev před dvěma lety v Británii. I tehdy byl v týmu Martin.

Obhájci prvenství Nizozemci dojeli druzí se ztrátou 13 sekund, nesmírně vyrovnaný byl pak na 44,5 kilometru dlouhé trati souboj o bronz. Sestava Itálie ho na úkor Švýcarska získala díky času lepšímu o pouhých pět setin sekundy. Obě družstva měla na vítěze manko 38 sekund.

Mistrovství světa v silniční cyklistice v Bruggách a Lovani (Belgie) - závod smíšených štafet v časovce (44,5 km):
1. Německo (Brennauerová, Kleinová, Krögerová, Arndt, Martin, Walscheid) 50:49
2. Nizozemsko -13
3. Itálie
4. Švýcarsko obě -38
5. Velká Británie -55
6. Dánsko -1:16

Reklama