Hlavní obsah

Babor byl na ME dráhařů devátý ve scratchi

Daniel Babor obsadil na mistrovství Evropy v dráhové cyklistice deváté místo ve scratchi. Na velodromu ve švýcarském Grenchenu se bronzový medailista z této disciplíny na srpnovém ME do 23 let postaral o jediné dnešní české umístění v desítce ve spurtu pelotonu, ve kterém bylo ve hře třetí místo. S náskokem jednoho kola získal první velký titul v kariéře Portugalec Rui Oliveira před Nizozemcem Vincentem Hoppezakem, třetí skončil irsky dráhař JB Murphy.

Foto: @cyclingboibabor

Česky cyklista Daniel Babor.

Článek

Veronika Jaborníková zajela třináctý čas ve středeční kvalifikaci sprintu a poté v osmifinále podlehla pozdější semifinalistce Oleně Starikovové z Ukrajiny. Šampionkou se stala olympijská vítězka v keirinu Shanne Braspennincxová z Nizozemska, jež si dojela na šampionátu pro druhé zlato po týmovém sprintu.

Petra Ševčíková byla devatenáctá v omniu. Dráhařský čtyřboj vyhrála Britka Katie Archibaldová, jež ve Švýcarsku navázala na triumf ze scratche. Trojnásobná mistryně světa a dvojnásobná olympijská vítězka vybojovala už šestnácté evropské zlato.

Ve stíhacím závodě skončil při triumfu Itala Jonathana Milana na 24. místě Nicolas Pietrula.

Reklama