Hlavní obsah

Štybar završil silniční sezónu desátým místem v Paříž - Tours

Český cyklista Zdeněk Štybar zakončil svou druhou sezónu na silnici desátým místem v jednorázovém závodu Paříž - Tours. Na trati dlouhé 235,5 kilometru zaostal dvojnásobný mistr světa v cyklokrosu o 19 sekund za vítězným Italem Markem Marcatem, který pro sebe rozhodl závod ve finiši tří uprchlíků a vylepšil loňské druhé místo.

Foto: Sport.cz

Zdeněk Štybar

Článek

Štybara nyní čeká měsíční volno. "Určitě nebudu čtyři týdny sedět na kole, pak začnu znovu s tréninkem. Počítám, že to bude někdy v půlce listopadu," uvedl na svém webu. Chystá se i na dovolenou. "Cítím, že tělo odpočinek skutečně potřebuje. Docela na mě teď dolehla únava z Vuelty," přiznal jezdec stáje Omega Pharma-Quick Step, jenž svou první Grand Tour v září dokončil na celkovém 76. místě. Poté startoval i na mistrovství světa v Nizozemsku.

Už po minulé cyklokrosové sezóně se rozhodl, že silnice pro něj bude jasnou prioritou a v terénu bude závodit jen v rámci tréninku. Počítá, že by si pár cyklokrosů zajel kolem Vánoc a na přelomu roku. "Určitě pojedu mistrovství republiky, mistrovství světa v Americe nechávám otevřené," konstatoval Štybar, jenž letos dokázal vyhrát jednu etapu závodu Kolem Polska a na podniku Čtyři dny v Dunkerque obsadil celkové druhé místo.

Marcato při svém vítězství podle agentury AFP překonal rekordní průměrnou rychlost v jednorázových závodech výkonem 48,629 km/h. Dosavadní rekord (47,730 km) držel Španěl Oscar Freire z předloňského ročníku stejné klasiky, která tehdy byla o 2,5 kilometru kratší.

Jednorázový cyklistický závod Paříž - Tours (235,5 km):
1. Marcato (It.) 4:50:34
2. De Vreese (Belg.)
3. Terpstra (Niz.) oba stejný čas
4. Degenkolb (Něm.) -6
5. Pichon (Fr.)
6. Van Avermaet (Belg.) oba -9
...10. Štybar (ČR) -19.

Reklama