Hlavní obsah

Po nouzovém tréninku na rotopedu skončil cyklista Rybín na SP v Mexiku třetí

Aguascalientes

Devatenáctiletý cyklista Ondřej Rybín vybojoval na Světovém poháru dráhařů v mexickém Aguascalientes třetí místo v omniu. Mistr republiky v této olympijské disciplíně se prosadil na stupně vítězů v elitním seriálu poprvé.

Článek

Rybín navázal na druhé místo Jarmily Machačové v bodovacím závodu. Českým cyklistům přitom zkomplikoval závěrečnou přípravu opožděný přílet jejich kol, takže nejprve museli v Mexiku vzít zavděk tréninkem na rotopedech ve fitcentru.

V dráhovém víceboji Rybín prohrál jen s Rusem Arturem Jeršovem a Francouzem Vivienem Brissem. Bronzovou medaili si zajistil v závěrečném závodu na kilometr s pevným startem, který vyhrál a smazal dvoubodové manko na pódium. Dílčí medailové umístění si rodák z Hradce Králové zajistil také v úvodním letmém kole, v němž skončil třetí v osobním rekordu 12,981 sekundy.

Pokořil i osobní rekord

Po prvním dnu byl Rybín průběžně čtvrtý. Druhý den začal dalším osobním rekordem ve stíhacím závodu 4:32,345 minuty, který mu zajistil deváté místo.

„Ve scratchi dalo pět závodníků kolo náskoku, tudíž na cílovou pásku se spurtovalo už nejlépe o šesté místo. Po velmi nebezpečném manévru čínského závodníka jsem byl vyvezen až k bariéře a to mě bohužel stálo zhruba osm míst v pořadí," uvedl jezdec pražské Dukly na svém webu.

Ve scratchi skončil jedenáctý, ale Číňana Liou Chaa za jeho manévr diskvalifikovali, což pomohlo Rybínovi před závěrečnou disciplínou k posunu na čtvrtou příčku.

Reklama