Hlavní obsah

Štybar si před finále Eneco Tour polepšil na druhé místo

La Redoute

Cyklista Zdeněk Štybar dojel v předposlední šesté etapě Eneco Tour druhý a stejná pozice mu patří i v celkovém pořadí nizozemsko-belgického závodu. O druhý etapový triumf připravil českého jezdce, který zvítězil ve středu v hromadném spurtu, Španěl David López. Štybar za ním zaostal o dvě sekundy, stejnou ztrátu měl i třetí Polák Maciej Paterski.

Článek

Štybar byl v etapě od začátku aktivní a snažil se sbírat bonifikační sekundy, cítil ale ještě únavu z páteční časovky. "Postupně se to zlepšilo. I tak to byl ale byl hodně těžký den," uvedl český jezdec na stránkách týmu. "Se spurtem jsem mohl začít o 50, nebo 60 metrů dřív. Kdybych to udělal, mohlo to být ještě lepší, ale po etapě se to mluví. Pravda je, že jsme všichni čekali do poslední chvíle, protože konec v La Redoute je hodně prudký," zhodnotil závěr etapy.

Trikot lídra závodu neudržel Nizozemec Lars Boom, jenž dnes ztratil stejně jako dosud celkově druhý Francouz Sylvain Chavanel, vítěz páteční časovky a Štybarův kolega z týmu Omega Pharma-Quick Step. Do čela se posunul díky čtvrtému místu v etapě dlouhé 150 km Nizozemec Tom Dumoulin, na kterého Štybar ztrácí osm sekund.

O své první celkové vítězství v závodu WorldTour může český exmistr světa v cyklokrosu zabojovat v nedělní závěrečné etapě dlouhé 208 km.

Cyklistický závod Eneco Tour (WorldTour) - 6. etapa (150 km):
1. López (Šp./Sky) 3:51:10
2. Štybar (ČR/Omega Pharma-Quick-Step)
3. Paterski (Pol./Cannondale) oba -2
4. Dumoulin (Niz./Argos)
5. Bakelants (Belg./RadioShack)
6. Madrazo (Šp./Movistar) všichni -4.
Průběžné pořadí:
1. Dumoulin 20:14:01
2. Štybar -8
3. Grivko (Ukr./Astana) -23
4. Bakelants
5. Impey (JAR/Orica) oba -29
6. Westra (Niz./Vacansoleil) -37.

Reklama