Hlavní obsah

Vítěz Vuelty je na dlažbě. Veterán Horner v RadioShacku končí, nový tým nemá

New York

Vítěz letošní Vuelty Chris Horner končí v týmu RadioShack-Leopard-Trek, za který jezdil čtyři sezóny. Nové angažmá americký cyklista, který příští týden oslaví 42. narozeniny, zatím marně shání, ale v kariéře chce ještě pokračovat.

Foto: Profimedia.cz

Chris Horner na startu královské etapy Vuelty.

Článek

"Díky personálu, jezdcům i sponzorům za skvělé čtyři roky. V příštím roce ještě někde budu," uvedl Horner na twitteru. Letošní sezónu musel předčasně ukončit po pádu na mistrovství světa, při němž si lomil několik žeber.

Podle serveru cyclingnews Hornerův manažer zatím jednal o novém působišti nejstaršího vítěze Grand Tour v historii neúspěšně. Oslovil i druhodivizní stáj Europcar s tím, že za roční smlouvu požadoval 750 tisíc eur (19 miliónů korun).

V elitní WorldTour bude americký veterán hledat místo těžko i vzhledem k tomu, že dva týmy Euskaltel a Vacansoleil končí.

Dosavadní Hornerův zaměstnavatel změní název na Trek. Vedení týmu zatím potvrdilo sestavu ve složení Fabian Cancellara, Andy Schleck, Laurent Didier, Matt Busche, Haimar Zubeldia a Robert Kišerlovski.

Reklama