Hlavní obsah

Cyklista Sagan by od příštího roku mohl jezdit za Alonsovu stáj

Slovenský cyklista Peter Sagan by prý po této sezóně mohl ze stáje Cannondale zamířit do týmu, který buduje bývalý mistr světa formule 1 Fernando Alonso. Podle italského serveru Tuttobiciweb by si tam měl v letech 2015 a 2016 vydělat 3,3 miliónu eur (přibližně 90 miliónů Kč) ročně.

Foto: Profimedia.cz

Slovenský cyklista Peter Sagan.

Článek

Sagan, který v neděli oslavil 24. narozeniny, patří k největším hvězdám silničního pelotonu. Dvojnásobný vítěz bodovací soutěže na Tour de France zcela zapadá do představ španělského pilota o tom, jak by měla jeho stáj vypadat. "Miluju cyklistiku a v roce 2015 bude v každém případě jezdit můj vlastní tým. Chceme vyhrávat a mít ty nejlepší jezdce," prohlásil Alonso koncem září na mistrovství světa ve Florencii, kde vyhlížel možné posily.

Sagan potvrdil, že nabídku od Alonsa obdržel, ale údajnou dohodu popírá. "Mám mnoho nabídek, třeba i z Dukly Trenčín (kontinentální tým)," prohlásil s nadsázkou Sagan. "Mám stále platný kontrakt na tento rok. Vše je otevřené a budeme jednat. Neříkám, že odejdu, třeba zůstanu. Uvidím, jak se bude vše vyvíjet," dodal.

Ke kontaktu mezi Alonsem a Saganem každopádně došlo přinejmenším na cyklistickém MS a následně v sídle Ferrari v Maranellu, kam Alonso Sagana pozval a svezl ho na tamním okruhu.

Velký cyklistický fanoušek Alonso původně uvažoval o tom, že převezme baskický tým Euskaltel, ale z toho sešlo. O jeho novém týmu zatím není příliš konkrétních informací a převažují spekulace. Podle nich by měl mít sponzora z Blízkého východu a sportovním ředitelem by se mohl stát olympijský vítěz a bývalý mistr světa Ital Paolo Bettini.

Reklama

Související témata: