Hlavní obsah

Königova cyklistická stáj NetApp získala divokou kartu na Tour

Český cyklista Leopold König se může těšit na premiérový start na Tour de France. Jeho druhodivizní německá stáj NetApp Endura totiž získala jednu ze čtyř divokých karet pro účast ve slavném závodě. Jeho 101. ročník odstartuje 5. července v anglickém Leedsu a vyvrcholí 27. července tradičním dojezdem do Paříže.

Foto: Foto: BrakeThrough Media

Cyklista Leopold König se může těšit na premiérový start na slavné Tour de France

Článek

Šestadvacetiletý König zazářil na loňské Vueltě, na níž se při své premiéře postaral devátým místem v konečném pořadí o nejlepší českých výsledek v historii závodu. Na španělském podniku Grand Tour si připsal i jedno etapové vítězství.

NetApp dostal poprvé divokou kartu na některý z tria prestižních závodů v roce 2012 na Giru d'Italia. Loni si stáj vysloužila pozvání na Vueltu.

Vedle NetAppu dostaly divoké karty na Tour domácí týmy Bretagne - Séché Environnement a Cofidis společně se švýcarskou stájí IAM Cycling. Osmnáctka týmů z World Tour má účast jistou.

Naproti tomu druhý muž loňské Tour de France Nairo Quintana vynechá letošní ročník slavného závodu a místo toho se bude soustředit na Giro d'Italia. V Itálii bude lídrem týmu Movistar, na Tour de France pak bude stájovou jedničkou Alejandro Valverde. Oba potom budou startovat na třetím podniku Grand Tour, na španělské Vueltě.

Reklama

Související témata: