Hlavní obsah

Fenomén Sagan skončil v kotrmelcích a s odřenou tváří, i tak se těší na bike do Teplic

Praha

Úřadující mistr světa v silniční cyklistice Slovák Peter Sagan bude v sobotu závodit v Teplicích! Chytsá se ovšem bojovat na horském kole při závodě Českého poháru. Byť oficiálně zatím svůj záměr nepotvrdil, cílem je s největší pravděpodobností zisk bodů kvůli nominaci do závodu cross country na olympijských hrách v Riu.

Foto: Sport.cz

Slovenský cyklista Peter Sagan.

Článek

Sagan se už představil během minulého víkendu v závodě horských kol v Grazu, kde sedm let od posledního startu v terénu do cíle nedojel. Na prašném okruhu skončil v kotrmelcích, odřený a s poškozeným kolem.

„Nemám nic zlomeného, neutrpěl jsem ani vážné zranění. Do sobotního závodu v Teplicích se dám do pořádku a určitě řádně potrénuji, aby můj konečný výsledek byl výrazně lepší, než v Rakousku," citoval server Pravda.sk slovenského cyklistu. „Pády patří k cyklistice. Nemají mě zastavit, ale motivovat. Poučil jsem se a těším se do Teplic," prohlásil Sagan.

V Richmondu na podzim minulého roku při silničním závodě na mistrovství světa, kde slavil senzační zlato, vybojoval místenku pro Slovensko na olympijských hrách. Před rodákem z Žiliny je však i možnost startovat pod pěti kruhy na horském kole. „Zatím jsem veřejně nic takového neřekl," pokrčil Sagan tajemně rameny.

Musí to vyzkoušet

„Ještě mám nějaký čas, abych se rozhodnul. Potřebuji sám sebe přesvědčit, že v případě startu na hrách mohu dosáhnout i slušného výsledku. Mnoho lidí je zvědavých, co mohou očekávat od mých startů na horském kole, ale nejvíc zvědavý jsem já sám. Musím to prostě vyzkoušet," hlásil Sagan.

Slovenský fenomén v průběhu jara ovládl slavnou klasiku Kolem Flander, dominoval i jednorázovce Gent-Wevelgem. V minulých čtyřech letech opanoval bodovací soutěž při Tour de France, z níž má i čtyři etapové triumfy. Krátce po vystoupení v Teplicích bude obhajovat prvenství při etapovém podniku Kolem Kalifornie.

Reklama

Související témata: