Hlavní obsah

Na MS bikerů v Novém Městě je už prodáno přes 20 tisíc vstupenek

Nové Město na Moravě

Na mistrovství světa horských kol, které začne příští středu v Novém Městě na Moravě, bylo k dnešnímu dni prodáno přes 20 000 vstupenek. Větší zájem je o víkendové dny a závěrečný nedělní program šampionátu se vyprodává velmi rychle, řekl ČTK tiskový mluvčí MS Jan Němec.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jaroslav Kulhavý v cíli závodu horských kol Pražské schody 2016.

Článek

Podle očekávání organizátorů by se během mistrovství mohlo ve Vysočina Aréně vystřídat v součtu kolem 70 000 diváků. Volná lůžka ještě diváci mohou sehnat v širším okolí města.

Vyprodáno už je všech zhruba 1200 lůžek, která měl organizační tým zamluvená v hotelech. Jak řekl Němec, jde o místa pouze pro diváky. Závodníci a jejich týmy si ubytování objednávali sami rok dopředu. "Vzhledem k tomu, že tu byl byl pětkrát za sebou Světový pohár, tak už vědí, kde se jim to líbí," vysvětlil.

Před třemi týdny se zaplnil i oficiální kemp mistrovství se 140 místy, vybudovaný poblíž sportoviště. Lidé se ještě mohou ptát v kempu u fotbalového hřiště ve Vlachovicích, odkud dojdou pěšky do Vysočina Arény za 15 minut.

Podle novoměstského informačního centra nabízely ještě ve středu pár posledních chatek Autokemping Pilák ve Žďáru nad Sázavou a kemp u rybníka Domanínský poblíž Bystřice nad Pernštejnem. Ubytování se také ještě dalo sehnat kupříkladu i ve westernovém městečku Šiklův mlýn na Žďársku.

Pro fanoušky i doprovodný program s večerními koncerty

Pro návštěvníky mistrovství je připraveno devět parkovacích ploch pro 7000 vozidel. Podle Němce bude pro auta dostatek místa, protože vzhledem ke kapacitě sportovního areálu se počítá s denní návštěvností nejvýše 20 000 diváků. V minulých letech při závodech SP horských kol se návštěvnost závěrečného dne, kdy závodily největší hvězdy, pohybovala kolem 15 000 lidí.

Ve Vysočina Aréně se bude odehrávat i doprovodný program s večerními koncerty. O zajištění akce se bude starat přibližně 600 lidí včetně policistů, záchranářů a dobrovolníků.

Přípravy zaměstnávají i novoměstskou radnici. Starosta Michal Šmarda (ČSSD) uvedl, že je potřeba počítat s tím, že se městem za den prohrne až 20 000 lidí. "Což je vždycky docela nápor," podotkl.

Dobrou přípravou byly podle starosty Světové poháry, které byly vždy vysoce hodnoceny. "Ale je to mistrovství světa, je to náročnější," řekl. Podrobnosti k mistrovství včetně programu, pokynů pro návštěvníky a on-line nákupu vstupenek jsou na webu mtb2016nmnm.cz.

Reklama

Související témata: