Hlavní obsah

Defekt vzal Průdkové medaili. Šampionát bikerů odstartuje Dyk, fanoušci se mohou těšit i na Tři sestry

Nové Město na Moravě

Sprint mužů a žen byl předkrmem fanoušků před nočním oficiálním zahájením mistrovství světa horských kol, které až do neděle hostí Nové Město na Moravě. Organizátoři tak ve středu vpodvečer ve Vysočina Aréně rozdělili první dvě z devíti sad medailí.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Barbora Průdková

Článek
Fotogalerie

Česká reprezentace kvůli zdravotním trablům přišla o dvě velké naděje pro odpolední sprint. Zánět středního ucha vyřadil Pavlu Havlíkovou, svalové potíže pak Jana Nesvadbu.

Fanoušci si i tak první ostré boje užili. Tím spíše, že skvostná forma řadila k hlavním adeptkám na medaili českou reprezentantku Barboru Průdkovou. Jenže v semifinálové rozjížďce ji defekt předního kola vzal naději na postup do čtyřčlenného finále. "Páté místo je krásné. Štve mě defekt, protože jsem měla na medaili," posteskla si Průdková v cíli.

Slušně zaplněná hlavní tribuna Vysočina Arény pak viděla triumf Švýcarky Indergandové a Rakušana Federspiela. Následně si pak užila večerní oficiální zahájení šampionátu.. O choreografii se postarala Gabriela Vengřinovičová, která má na kontě i několik aranžmá Slavíků. Patnáctiminutovou show koncipovala do trikolóry a tance spojeného s akrobacií. Následoval koncert Vojty Dyka & B-Side Bandu.

„Pro celý šampionát jsme připravili pestrý program. V duchu motta fandit, kalit a potit. Lidé dostanou zábavu, šanci podpořit své modly a současně i závodit," prohlásil šéf organizačního výboru Petr Vaněk. Však také na diváky čeká kupříkladu koncent Tří sester nebo jako jeden z vrcholů programu před nedělní bitvou mužské elity přelet stíhaček gripen.

MS na horských kolech v Novém Městě na Moravě - sprint:
Muži:
1. Federspiel (Rak.)
2. Gegenheimer (Něm.)
3. Mels (Belg.)
4. Linde (Švéd.)
...
17. Bogar
19. Kubín (oba ČR) vyřazeni v osmifinále
Šeller (všichni ČR) nedokončil kvalifikaci.
Ženy:
1. Indergandová
2. Stirnemannová
3. Forchiniová (všechny Švýcarsko)
4. Böová Jacobsenová (Nor.)
5. Průdková (ČR)
...
15. Kuntová vyřazena ve čtvrtfinále
v kvalifikaci 21. Veselá (všechny ČR)
Program MS
Čtvrtek 30. června
18.00 - týmová štafeta.
Pátek 1. července
15.00 - juniorky
17.00 - junioři
Sobota 2. července
11.00 - muži do 23 let
15.00 - ženy Elite
Neděle 3. července
11.00 - ženy do 23 let
15.00 - muži Elite

Reklama