Hlavní obsah

Hirt udržel vedení v závodu Kolem Rakouska

Villach

Český cyklista Jan Hirt dál vede závod Kolem Rakouska. V páté etapě dojel na sedmém místě a udržel si více než minutový náskok před druhým Francouzem Guillaumem Martinem.

Foto: Jan Brychta

Jan Hirt se raduje z triumfu v královské etapě Czech cycling tour. Archivní foto.

Článek

Vítězem dnešní rovinaté etapy zakončené náročným stoupáním na Dobratsch do výšky 1742 metrů se stal Ital Simone Sterbini. Po sólovém úniku vyhrál o dvě minuty. Hirt přijel do cíle po 147 kilometrech se ztrátou 2:12 minuty stejně jako jeho největší soupeři v boji o celkové prvenství.

"Etapa byla nakonec docela klidná. Bál jsem se jí víc, než bylo nutné. Nikdo moc neútočil a v závěru jsem si nástupy pohlídal," citoval Hirta server roadcycling.cz.

Pětadvacetiletý jezdec polské stáje CCC-Sprandi-Polkowice se ujal vedení v závodu po vítězství ve středeční královské etapě a má šanci vylepšit loňské třetí místo v konečném pořadí. "Zítra to bude jiná etapa. Hodně lidí asi bude chtít odjet, ale časové rozdíly jsou tak velké, že bychom neměli mít problém závod kontrolovat," uvedl Hirt.

Dnes se navíc probojoval i do čela vrchařské soutěže a v bodovací soutěži se posunul na druhé místo. Za domácím Matthiasem Krizekem zaostává jen o bod.

Reklama

Související témata: