Hlavní obsah

Bývalý biker Cink skončil při debutu na silnici 22. v Austrálii

Adelaide

Bývalý biker Ondřej Cink obsadil při premiéře mezi silničními profesionály 22. místo na závodě Tour Down Under. Druhý český cyklista Petr Vakoč skončil v úvodním závodu letošního kalendáře WorldTour na 33. pozici. Poprvé v kariéře zvítězil domácí Australan Richie Porte, jenž byl v minulých dvou letech druhý.

Foto: Merida-Bahrain.com

Ondřej Cink během soustředění v Chorvatsku.

Článek

Oba Češi dojeli v hlavním poli v dnešní závěrečné šesté etapě, kterou po 90 km v Adelaide vyhrál domácí Caleb Ewan. Australský spurtér triumfoval letos ve čtyřech etapách s hromadným dojezdem, zbylé dvě kopcovité vyhrál Porte.

Nový kolega Romana Kreuzigera z týmu Orica ve finiši opět porazil slovenského mistra světa Petera Sagana, jenž skončil druhý už ve čtvrtek a v pátek.

Jednatřicetiletý Porte si v poklidu pohlídal náskok 48 sekund před Kolumbijcem Estebanem Chavesem. Na třetí místo se díky bonusu za sprinterskou prémii posunul Australan Jay McCarthy.

Debutant Cink v dresu nového týmu Bahrajn-Merida na 22. místě ztratil na Porteho 1:45 minuty a byl sedmý ve vrchařské soutěži. "První silniční závod, výborná zkušenost," napsal na instagramu bronzový medailista z MS na horských kolech z roku 2015.

Vakoč z týmu Quick-Step Floors dojel v dnešní etapě jedenáctý a na celkovém 33. místě ztratil 2:49 minuty.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články