Hlavní obsah

Jediný český medailista ze silničního MS Tesař končí kariéru

PRAHA

Jediný český medailista z individuálního závodu na mistrovstvích světa silničních cyklistů Lubor Tesař ukončí na závěr letošní sezóny bohatou aktivní kariéru. Oznámil to na úterní tiskové konferenci v Praze. Čtyřiatřicetiletý jezdec absolvuje svůj poslední závod 28. září při Velké ceně Duratec v Plzni.

Článek

Plzeňský rodák hájí v této sezóně barvy profesionálního kontinentálního týmu Wiesenhof Akud a v sobotu se postaví na start 58. ročníku Závodu míru. "Chci se na něm ukázat v co nejlepším světle. Zatím jsem na 'Varšavě' vyhrál tři etapy a loučit se s tímto skvělým závodem čtvrtým vavřínem by bylo skvělé," řekl novinářům bronzový medailista z MS amatérů v roce 1993 v Oslu. "Letos se ale bude rozhodovat v kopcích a mým hlavním úkolem bude pomoc našemu lídrovi," přiznal Tesař.

Ještě tak rok, dva či tři by prý mohl závodit. "Nechtěl jsem se ale loučit jako moji někteří kolegové, kdy už jdou výkonnostně dolů. Já si myslím, že končím na vrcholu, každopádně jezdím v nejlepší stáji celé své kariéry," uvedl Tesař.

U cyklistiky chce zůstat i nadále. "Dostal jsem nabídku na spolupráci s českou firmou Duratec, budu zástupcem výrobce kol pro Německo a Rakousko. Dále mám v hlavě několik cyklistických projektů a myslím, že nyní jsem schopen cyklistice více pomoci už na poli funkcionářském než závodním," pokračoval Tesař.

Již v příštím roce by chtěl být jedním z pořadatelů nového etapového závodu, který by se jel na Šumavě na českém území i v Německu. "Nyní se řeší otázka termínu a financí, ale jet by se měl někdy v září před mistrovstvím světa," dodal Tesař.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články