Hlavní obsah

Anderle: Překvapilo mě, jak dobře tým funguje

PRAHA

Cyklista stáje PSK Whirpool René Anderle se na letošní sezónu vrátil ze španělského angažmá do české stáje a díky tomu se může po šesti letech opět postavit na start 58. ročníku Závodu míru. Tým PSK si dělá zálusk na dobré umístění a právě Anderle by měl patřit k jeho hlavním tahounům.

Foto: PSK Whirlpool (www.pskhk.cz)

René Andrle.

Článek

Před letošní sezónou jste se po pěti letech ve Španělsku vrátil domů. Byl jste zvyklý jezdit nejlepší závody. Není to moc velký sešup?

Věděl jsem, že v Liberty Seguros skončím. Neberu to jako žádnou degradaci. Musím říct, že jsem byl příjemně překvapen, jak dobře náš tým PSK Whirlpool funguje. Všechno probíhá podle představ, závody jezdíme taky slušné a navíc jsem blíž k domovu. I zázemí je celkem srovnatelné. Samozřejmě by se nějaké drobnosti našly, ale jestli tady dostanu o dva dresy míň než v Liberty, tak je mi to celkem jedno.

Vzpomenete si na svůj poslední start na Závodě míru?

Bylo to v roce 2000 před mým odchodem do Španělska. Jezdil jsem v týmu Jirky Ženíška a skončil jsem celkově šestý. V etapě do Karlových Varů jsem dojel druhý. Měl jsem tehdy docela štěstí.

Jak se těšíte na tento závod po šesti letech?

Doufám, že dopadneme dobře. Tým je silný, sezóna výborně rozjetá a měli bychom to prodat. Určitě jako tým patříme mezi favority, ale nesmíme nic podcenit. Poslední roky často o vítězi rozhodoval nějaký únik. Může odjet skupina, se kterou nikdo nepočítá, a je rozhodnuto. Konkurence je slušná, uvidíme.

Kdo z vaší stáje má největší ambice?

Dopředu se to těžko odhaduje. Benčík je skvělý vrchař a mělo by mu to sedět. Riška nebo Faltýnek nemají problémy být v únicích a vyhrát etapu, dobře je na tom i Kozubek. Já jsem spíš tempař a časovkář, proto mě trochu mrzí, že v programu časovka není. Poslední roky jsem z ní těžil. Ale nevymlouvám se. I tak chci zajet co nejlepší výsledek, proto v týmu jsem.

Jste zkušený závodník, nechají si od vás někteří kolegové v týmu poradit?

Většina jo. Někteří jsou občas tvrdohlaví, zkoušejí si to po svém, ale zbytečně ztrácejí čas...

Reklama