Hlavní obsah

Kulhavý se Sauserem vyhráli na bikerském Cape Epic etapu

Caledon
Aktualizováno

Český biker Jaroslav Kulhavý a jeho tradiční švýcarský partner Christoph Sauser vyhráli zkrácenou druhou etapu závodu Cape Epic v Jihoafrické republice. V průběžném pořadí jsou dvojnásobní vítězové etapového závodu dvojic druzí.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih 1. etapy Cape EpicVideo: sntv

 
Článek

Cyklisty na horských kolech trápí v JAR od nedělního prologu úmorné vedro až ke 40 stupňům Celsia, kvůli němuž byla zkrácena trasa dnešní etapy. Místo 102 se jelo 62 km a jezdce čekalo oproti plánovaným 2350 výškovým metrům jen 1500.

O vítězství v etapě se rozhodovalo až v úplném závěru mezi třemi páry. Pro triumf dospurtovali Kulhavý se Sauserem, kteří o necelou sekundu porazili úřadujícího olympijského vítěze Nina Schurtera s jeho švýcarským krajanem Matthiasem Stirnemannem. Třetí s dvousekundovým odstupem dojeli Němec Manuel Fumic s Brazilcem Henriquem Avancinim, kteří vedou průběžné pořadí před česko-švýcarským duem o 2:39 minuty.

Kulhavý se Sauserem si dnešním vítězstvím vynahradili zklamání z pondělí, kdy je o útok na etapový vavřín připravil pád a defekt českého olympijského vítěze z Londýna 2012 zhruba deset kilometrů před cílem.

Čtrnáctý ročník závodu, který Kulhavý vyhrál se Sauserem při svých dvou účastech v letech 2013 a 2015, se jede do neděle.

Závod horských kol Cape Epic v JAR - 2. etapa (62 km):
1. Kulhavý, Sauser (ČR/Švýc.) 2:33:16,
2. Schurter, Stirnemann (Švýc.) stejný čas,
3. Fumic, Avancini (Něm./Braz.) -2,
...
8. Hynek, Lakata (ČR/Rak.) -4:29.
Průběžné pořadí:
1. Fumic, Avancini 8:00:45,
2. Kulhavý, Sauser -2:39,
3. Schurter, Stirnemann -5:22,
...
7. Hynek, Lakata -14:15.

Reklama

Související témata: