Hlavní obsah

Vakoč v Katalánsku útočil na stupně, Valverde si upevnil vedení

Reus

Český cyklista Petr Vakoč dojel čtvrtý v šesté etapě závodu Kolem Katalánska. Po dvou osmých místech z předchozích dnů útočil v závěrečném spurtu na stupně vítězů, ale těsně zaostal za trojicí soupeřů v čele s Jihoafričanem Darylem Impeym, který oslavil vítězství na mezinárodní scéně po třech letech. Ve finiši za sebou nechal Španěla Alejandra Valverdeho, který si před nedělním závěrem závodu upevnil celkové vedení.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Katalánsko - čtvrtý VakočVideo: sntv

 
Článek

Třetí projel cílem francouzský šampion Arthur Vichot těsně následován Vakočem. Etapa dlouhá téměř 190 kilometrů vyvrcholila spurtem třicetičlenné skupiny, přestože v jejím závěru živili naději na úspěch Italové Alessandro De Marchi a Dario Cataldo. Oba ujeli z vedoucí skupiny 15 kilometrů před cílem a zdálo se, že by mohli dotáhnout únik ke zdárnému konci. Padesát metrů před cílem se přes ně však pronásledovatelé přehnali.

Peloton hned v úvodu etapy roztrhalo několik úniků, na což doplatil dosud druhý Brit Chris Froome, který ztrácel na Valverdeho 21 sekund. Trojnásobný šampion Tour de France nezachytil rozhodující akci a nabral manko přes 26 minut. Ještě hůře dopadl Jan Hirt, který byl před startem etapy na průběžném 20. místě nejlepším z čtveřice českých účastníků závodu, ale dnes dojel po časovém limitu, stejně jako dalších téměř 50 závodníků.

Před nedělním finále v Barceloně vládne závodu španělské trio. Valverde má náskok 53 sekund na druhého Alberta Contadora, třetí je Marc Soler o 66 sekund zpět.

Cyklistický závod Kolem Katalánska (WorldTour) - 6. etapa (189,7 km):
1. Impey (JAR/Orica) 4:34:14
2. Valverde (Šp./Movistar)
3. Vichot (Fr./FDJ)
4. Vakoč (ČR/Quick-Step)
5. De Marchi (It./BMC)
6. Van der Lijke (Niz./Roompot) všichni stejný čas
...
65. Cink (ČR/Bahrajn Merida)
109. Bárta (ČR/Bora) oba -26:38
Hirt (ČR/CCC) dojel po limitu
Průběžné pořadí:
1. Valverde 22:18:35
2. Contador (Šp./Trek-Segafredo) -53
3. Soler (Šp./Movistar) -1:06
4. A. Yates (Brit./Orica) -1:21
5. Van Garderen (USA/BMC) -1:24
6. Martin (Ir./Quick-Step) -2:19
...
40. Cink -33:12
55. Vakoč -37:38
96. Bárta -1:06:32

Reklama

Související témata: