Hlavní obsah

V Brdech bude při oslavě plnoletosti Kola pro život i olympijský šampión

Praha

Plnoletost v letošním roce slaví seriál závodů Kolo pro život. Osmnáctý ročník populární bikerské série odstartuje první sobotu po Velikonocích v Dobřichovicích u Prahy. A úvodní podnik z patnácti bude první prověrkou před vstupem do světového poháru i pro dvojnásobného olympijského medailistu Jaroslava Kulhavého.

Foto: Sport.cz

Start závod Trans Brdy, úvodního podniku seriálu Kolo pro život, v minulém roce.

Článek

Po stříbrném vystoupení na Cape Epic v Jihoafrické republice se rodák z Ústí nad Orlicí připravuje na světový pohár v Novém Městě na Moravě (22. 5.). „Dosud nemám přesný program. Ale s jistotou vím, že první závod pojedu právě v Brdech," potvrdil Kulhavý.

I jeho kariéra je úzce spjata s Kolem pro život. „Hned v prvním ročníku jsem absolvoval dlouhého Drásala," vzpomínal Kulhavý, že ještě jako náctiletý závodil na trati sto sedmnáct kilometrů. „A následně jsem v každém roce startoval minimálně na jednom podniku seriálu," vyprávěl pyšně muž, jenž vybojoval na olympijských hrách zlato v Londýně a stříbro v Riu.

Olympijský šampión není jedinou věhlasnou tváří, která se závodů seriálu Kolo pro život účastní. Na vybraných podnicích se objevují olympiští medailisté Ondřej Synek, Martina Sáblíková či vynikající fotbalový brankář Petr Čech, který je patronem seriálu.

„Celý projekt je podle mého výjimečný. Nejde jen o množství cyklistů, kteřé se závodů účastník, ale především o možnost projet se vybranými trasami v kulisách náderné české přírody s celou rodinou. Skvělý sportovní den si mohou užít všichni na jednom místě," přemítal gólman Arsenalu nad parametry seriálu, jehož se v minulém roce zúčastnilo téměř třicet tisíc závodníků, z čehož bylo osm tisíc dětí.

Program Kola pro život 2017
22. 4. Trans Brdy (Dobřichovice u Prahy)
29. 4. Hustopeče, 13. 5. Mladá Boleslav
20. 5. Jestřebí hory (Havlovice nad Úpou)
3. 6. Orlík, 17. 6. Vrchlabí
1. 7. Bikemaraton Drásal (Holešov)
22. 7. Praha-Karlštejn
29. 7. Šumavský MTB maraton (Zadov)
12. 8. Karlovarský bikemaraton
19. 8. Manitou Železné Hory (Chrudim)
2. 9. Plzeňká MTB 50
9. 9. Znojmo
23. 9. Oderská mlýnice (Klokočůvek u Oder)
30. 9.-1. 10. Vysočina Aréna Tour (Nové Město na Moravě).

Reklama