Hlavní obsah

Astana na Scarponiho počest pojede Giro jen v osmi

Almaty

Cyklistický tým Astana na počest zesnulého Michele Scarponiho absolvuje Giro d'Italia jen v osmi jezdcích. Šéf stáje Alexandr Vinokurov dnes oznámil, že místo sedmatřicetiletého Itala, který zemřel před týdnem při dopravní nehodě, zůstane neobsazené.

Foto: ČTK

Italský cyklista Michele Scarponi.

Článek

Scarponi měl být na jubilejním stém Giru lídrem Astany. Původně tato role patřila Fabiu Aruovi, jenže ten si poranil koleno a ze sestavy na úvodní Grand Tour sezóny vypadl. Kazašský tým se při zveřejnění nominace rozhodl jen pro osm jezdců místo tradičních devíti.

"Michele bude každý den Gira s námi. Pojedeme tak, abychom mu prokázali čest, a budeme bojovat a smát se, tak jak nás to naučil," řekl Vinokurov. "Měl být našim lídrem na Giru a proto jsme se rozhodli, že za něj nebude žádný náhradník. Michelovo číslo zůstane volné. Věřím, že to organizátoři i celá cyklistická rodina pochopí," doplnil.

Scarponi právě Giro d'Italia v roce 2011 vyhrál. Zemřel v sobotu 22. dubna na následky těžkých zranění z čelní srážky s nákladním vozem při tréninku. Pohřben byl o tři dny později v cyklistickém dresu.

Giro začne 5. května na Sardinii. Novým lídrem Astany bude Dario Cataldo.

Reklama

Související témata: