Hlavní obsah

Sagan se nesmířil s vyloučením z Tour, bylo podle něj unáhlené

Berlín

Slovenský cyklista Peter Sagan se stále nesmířil s vyloučením z probíhající Tour de France. Dvojnásobný mistr světa po zhlédnutí zpomalených záběrů ze závěru čtvrté etapy, kdy podle rozhodčích loktem srazil Marka Cavendishe do bariéry, označil verdikt za unáhlený.

Foto: Peter Dejong, ČTK/AP

Peter Sagan.

Článek

"Když jsem se podíval na video a pustil si ho zpomaleně a z různých pohledů, tak si myslím, že rozhodčí se unáhlili. A to je něco, co nemůžu přijmout," řekl v rozhovoru pro televizní stanici ZDF Sagan, který byl nejprve za kolizi penalizován 30 sekundami a následně vyloučen.

Závod po pádu skončil i pro Cavendishe, protože si zlomil lopatku. Britský jezdec tak přišel o možnost rozšířit sbírku 30 vítězství na Tour a zaútočit na rekord slavného Eddyho Merckxe, od kterého ho dělí čtyři etapové triumfy. Sagana trest zase připravil o šanci získat na proslulém závodě pošesté za sebou zelený trikot pro vítěze bodovací soutěže.

Proti trestu pro slovenského cyklistu se sice jeho stáj Bora odvolala, ale jak u vedení závodu, tak u sportovní arbitráže CAS neuspěla. Šéf týmu německého týmu Ralph Denk poté prohlásil, že zvažuje dát celou věc k soudu.

Reklama

Související témata: