Hlavní obsah

Ullrich byl často zamčený na pokoji, tvrdí jeho bývalý kolega

NEUSS

Německému cyklistovi Janu Ullrichovi, který čelí podezření ze zneužívání zakázaných látek, přitížil v německých médiích i jeho bývalý dlouholetý týmový kolega Rolf Aldag. Podle něj měl lídr týmu během jednotlivých ročníků Tour de France dostatek příležitostí k tomu, aby si pomáhal krevním dopingem a nebyl přistižen ostatními jezdci. Nahrávala mu k tomu prý výjimečná pozice jedničky týmu.

Článek

Sedmatřicetiletý Aldag, který v roce 1997 v barvách Teamu Telekom přivedl Ullricha k vítězství v Tour, řekl mimo jiné v rozhovoru s internetovým serverem Sport1.de, že se často podivoval tomu, když se po hotelových chodbách pohybovali cizí lidé. "Jan měl velmi často samostatný pokoj, a i když byl s některým z kolegů ubytován, měl dost času. Často byl třeba hodinu s někým na pokoji a jeho spolubydlící se dovnitř nedostal, protože bylo zamčeno," uvedl Aldag, jenž se závoděním vloni skončil.

Aldag také vyjádřil ostrý nesouhlas s pondělním Ullrichovým prohlášením, že nebude podávat důkazy o své nevině a naopak vyzval vyšetřovatele, aby oni předložili důkazy proti němu. Oháněl se přitom presumpcí neviny. Nechystá se proto podle všeho k testu DNA, na který byl podle svých dřívějších slov připravený. "Jan musí ten test podstoupit. Jeho současné chování je nepřijatelné," uvedl Aldag.

Reklama