Hlavní obsah

Cyklista Štybar prodloužil smlouvu s Quick-Stepem do roku 2019

Cyklista Zdeněk Štybar bude i nadále jezdit za stáj Quick-Step, se kterou jednatřicetiletý český jezdec prodloužil smlouvu do konce roku 2019. Belgický tým o dohodě s trojnásobným mistrem světa v cyklokrosu informoval na svých internetových stránkách.

Foto: Quick-Step Floors

Zdeněk Štybar (vpravo) při belgických klasikách v úvodu sezóny 2017.

Článek

Štybar působí v Quick-Stepu už šest let. "Abych byl upřímný, nechce se mi vůbec věřit, že jsem v týmu od roku 2011. Čas opravdu letí, zejména když ho trávíte příjemně. Poslední roky byly skvělé," uvedl cyklokrosový šampion z let 2010, 2011 a 2014.

V barvách belgického týmu Štybar vyhrál po jedné etapě na Tour de France (2015) a Vueltě (2013). Na kontě má také triumf v etapovém závodě Eneco Tour z roku 2013 a klasice Stade Bianche o dva roky později. "Všichni víme, že Zdeněk je jezdec, který umí zazářit na všech typech závodů," uvedl šéf stáje Patrick Lefevere.

"Je členem naší rodiny sedm let a po odchodu z cyklokrosu na silnici zajel několik velmi dobrých výsledků. Pořád si ale myslím, že to nejlepší nám teprve ukáže, hlavně v klasikách. Proto jsme mu nabídli novou smlouvu a jsme rádi, že ji přijal," dodal.

Reklama