Hlavní obsah

Přichází vyšetřování! Na cyklisty čekala děsivá nástraha a šrámy. Jeden po druhém šli k zemi

Retford/Praha

Vyšetřuje se, jak k této nemilé události vůbec došlo. Pořadatelé se ocitli pod palbou kritiků. To vše ještě v souvislosti se včerejším kuriózním a také hodně nebezpečným incidentem ve čtvrté etapě cyklistického závodu Kolem Británie. Zaparkované auto na těžko pochopitelném místě poslalo mimo jiné k zemi téměř celý tým BMC.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Ošklivý karambol na závodě Kolem BritánieVideo: sntv

 
Článek

Podle serveru cyclingnews.com zahájili organizátoři vyšetřování celého incidentu. Vedení  závodu bere nehodu „velmi vážně" a ujišťuje, že cyklisté už nebudou podobným rizikům ve zbytku etap vystaveni.

„Naší pravomocí je uzavření komunikací, ale nemůžeme odstranit každé zaparkované auto. Snažíme se ale maximálně komunikovat s místními občany a lokálními úřady, abychom zajistili bezpečí pro všechny účastníky," vysvětluje vedení závodu v oficiálním prohlášení.

Hromadný pád se přihodil poté, co peloton najel do ostré levotočivé zatáčky ve městě Retford. Za ní bylo v pravé části vozovky zaparkované auto, do něhož cyklisté jeden po druhém naráželi.

Jako první prolétl zadním oknem vozu Michael Hepburn z týmu Orica-Scott, po něm na nečekanou překážku na trati doplatila většina jezdců stáje BMC - Brent Bookwalter, Ben Hermans, Silvan Dilier a Joey Rosskopf. K zemi šel také Reto Hollenstein z týmu Kaťuša-Alpecin.

Bookwalker byl převezen do nemocnice, ale žádná vážná zranění u něho lékaři nediagnostikovali, ostatní etapu dokončili.

„Je absurdní, kde to auto bylo zaparkované. Tohle je jednoznačně chyba organizátorů a komisařů. Ti si dopředu projíždí trať právě proto, aby tyhle věci viděli a odstranili. Tohle bylo hodně nebezpečné," zlobil se Hermans.

Reklama

Související témata: