Hlavní obsah

Waterloo? Nash skončila v druhém závodu SP v USA šestá, Boroš po pádu třináctý

Waterloo
Aktualizováno

Česká cyklokrosařka Kateřina Nash v druhém závodu Světového poháru ve Waterloo na výhru z úvodního dílu nenavázala a dojela šestá. Vítězství v USA oslavila mistryně světa Sanne Cantová z Belgie, bronzová žena z předchozího závodu, a ujala se vedení v průběžném pořadí seriálu. Cyklokrosař Michael Boroš dokončil závod po pádu na třináctém místě. Z poslední pozice po velké stíhací jízdě atakoval elitní desítku, na kterou mu v cíli chybělo 25 sekund. I druhý závod seriálu vyhrál nizozemský vicemistr světa Mathieu van der Poel.

Foto: Michal Červený

Česká cyklokrosařka Kateřina Nash v druhém závodu Světového poháru ve Waterloo na výhru z úvodního dílu nenavázala a dojela šestá

Článek

Druhé místo vybojovala stejně jako před týdnem domácí Kaitlin Keoughová. Třetí skončila další Američanka Ellen Nobleová, která v závěrečném boji o stupně vítězů přespurtovala obhájkyni celkového prvenství v SP Sophii de Boerovou z Nizozemska.

Devětatřicetiletá Nash se od počátku závodu pohybovala ve vedoucí skupině, v horkém počasí se však na prašné trati nevyhnula pádu a Cantová postupně navyšovala náskok. Při nájezdu do posledního kola vedla už o 17 sekund a výhru si s přehledem pohlídala. Česká reprezentantka na ni ztratila půl minuty.

"Katku lehce svazoval dres vedoucí jezdkyně Světového poháru. Hned po startu přišlo první zaváhání, další při výměně kola v depu a následujícím pádu. To ji nakonec stálo dost sil, i když bylo vidět po dojetí čela závodu přebytek energie. Nic se ovšem neděje, to se občas stane i nejlepším. Katka si prostě nevybrala svůj den," uvedl reprezentační trenér Petr Dlask.

Boroš se ocitl na zemi hned krátce po startu v úvodní zatáčce. "Přesto se dokázal vrátit do závodu a konečné třinácté místo je pro něj malé vítězství. Je znát, že má formu. Potřebuje ji ustálit a pak věřím, že by měl v dalších závodech atakovat první desítku," řekl na webu cyklokros.cz reprezentační trenér Petr Dlask.

Před týdnem v Iowa City byl Boroš devátý. I tehdy vyhrál s velkým náskokem Van der Poel, v neděli ve Waterloo to bylo o 33 vteřin před krajanem Cornem van Kesselem a třetím Belgičanem Daanem Soetem.

Světový pohár se nyní přesune z USA do Evropy a bude pokračovat 22. října v belgickém Koksijde.

Závod Světového poháru v cyklokrosu ve Waterloo (USA)
Ženy:
1. Cantová (Belg.)
2. Keoughová (USA) -10
3. Nobleová (USA) -16
4. De Boerová (Niz.) -18
5. Maniová (Fr.) -24
6. Nash (ČR) -30.
Muži:
1. M. Van der Poel 1:06:59
2. Van Kessel (oba Niz.)
3. Soete oba -33
4. M. Vanthourenhout -38
5. Merlier -44
6. Pauwels (všichni Belg.) -49,
...13. Boroš (ČR) -1:40.

Reklama

Související témata: